Connor Residence

_apartment fit-out
next
back
Close

completed: Dec 2008

located: Elwood, Melbourne

size: 150qm approx

builder: ProvanBuilt

The interior of the Connor Residence is designed as a contemplative and warm space akin to a nest. Our client, a film producer, inspired the volumes, shapes and composition of the joinery pieces – each mimicking the approximate proportions and horizontal nature of film.

The joinery pieces are active occupants of the dwelling and as such are imbued with their own personalities, their shapes inviting anthropocentric narratives. Compositions in a burst of imagination can become faces, operable panels similar to mouths and long horizontal elements mimicking arms and wings.

Like the activity of cloud watching whilst sprawled out on the lawn, these simple analogies make the inhabitants feel at ease, comforted and safe.

The use of recycled hardwood with a simple oiled finish combined with high quality craftwork ensures the units will be long lasting. More importantly, this resilience is achieved without resorting to un-natural and potentially harmful toxic materials and finishes.

Photographs by Jesse Marlow ©

11.
10.
09.
08.
07.
06.
05.
04.
03.
02.
01.